Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ярковий А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Ярковий А. О. 
Необхідність запровадження дисципліни з вивчення методології сільськогосподарської кооперації в освітні програми вищих навчальних закладів [Електронний ресурс] / А. О. Ярковий, М. С. Яворська, М. Л. Мостовий // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Економіка, аграрний менеджмент, бізнес. - 2013. - Вип. 181(1). - С. 212-218. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_econ_2013_181(1)__39
Попередній перегляд:   Завантажити - 181.913 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Ярковий А. О. 
Проблеми управління консалтингового діяльності у сфері апк як основи формування єдиної системи життєдіяльності сільських теріторіальних громад. [Електронний ресурс] / А. О. Ярковий // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Економіка, аграрний менеджмент, бізнес. - 2013. - Вип. 181(6). - С. 245-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_econ_2013_181(6)__41
Попередній перегляд:   Завантажити - 438.117 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Ярковий А. О. 
Оцінка ефективності управлінської роботи органів місцевого самоврядування [Електронний ресурс] / А. О. Ярковий // Агросвіт. - 2013. - № 21. - С. 51-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2013_21_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 78.691 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Ярковий А. О. 
Основні засади та шляхи реалізації адміністративно-територіальної реформи в Україні [Електронний ресурс] / А. О. Ярковий // Агросвіт. - 2014. - № 6. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2014_6_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 169.027 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Волощук Г. І. 
Дослідження впливу порошку топінамбура на вміст цукрів у хлібі житньому заварному [Електронний ресурс] / Г. І. Волощук, А. О. Ярковий, Б. М. Полуцька, Н. В. Пашова, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 253-263. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_29
Досліджено вплив порошку топінамбура (ПТ) на вміст цукрів у хлібі житньому, приготовленому на заварці та заквасці. Розкрито механізми впливу порошку топінамбура на біохімічні та мікробіологічні процеси, перебіг яких відбувається під час приготування тіста. За методом експериментально-статистичного моделювання визначено оптимальні дозування рецептурних компонентів для одержання хліба з мінімальним вмістом цукру в хлібі за таких дозувань (до маси борошна): ПТ - 3,3 %; борошна в заварці - 5,0 %; борошна в заквасці - 10 % або 20 %. Квазі-однофакторним аналізом встановлено закономірності впливу окремого фактора на масову частку цукру в хлібі. Підтверджено, що на збільшення вмісту цукру в хлібі впливають дозування заварки і ПТ. Середні кількості закваски забезпечують оптимальний pH дії цукроутворювальних ферментів борошна. Встановлено, що порошок топінамбура пригнічує приріст мікроорганізмів у процесі бродіння тіста, кількість дріжджів, які входять до складу закваски (Saccharomyces cerevisiae Л1, S. minor "чорноріченська") на 40, 54 та 80 % відповідно в зразках з додаванням 2, 3 та 4 % ПТ у порівнянні з контрольним зразком. Кількість молочнокислих бактерій зі збільшенням дозування ПТ зменшується на 70, 83 та 97 % відповідно. Також ПТ пригнічує мікрофлору спонтанного бродіння. За допомогою методу рідинної хроматографії високороздільної здатності визначено склад цукрів у сировині, напівфабрикатах та хлібі. Встановлено, що хліб з ПТ має вищий вміст цукру за рахунок удвічі більшої сумарної кількості фруктози та глюкози ніж контрольний зразок. Співвідношення фруктози до глюкози в хлібі під дією ПТ складає 1:2,35; для контрольного зразка - 1:1,95. Загальний вміст дисахаридів у хлібі з ПТ та контрольному зразку відрізняється незначно. Зроблено припущення, що збільшення масової частки цукру в хлібі житньому заварному з порошком топінамбура насамперед зумовлене зниженою бродильною активністю мікроорганізмів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 432.22 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського